Menu Aktualności 22 468 07 68 511 547 745 Kontakt Przepisy Koronawirus
logo

Sos czosnkowy

Zaktualizowano 20 kwietnia 2020 r.
Jak samodzielnie przygotować sos czosnkowy, podstawę każdego kebaba.

Składniki

  • jogurt (w wersji lżejszej) lub śmietana (w wersji cięższej)
  • majonez
  • ząbki czosnku
  • przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka

Przygotowanie:

Dwa podstawowe składniki sosu to majonez oraz jogurt lub śmietana. Należy je wymieszać w proporcji 2:1 w taki sposób, aby na jedną porcję majonezu przypadały dwie porcje jogurtu lub śmietany. Do mieszanki dodajemy czosnek. Jego ilość zależy od naszych preferencji. Niektórzy preferują łagodniejszy, a inni ostrzejszy smak. Następnie można dodać przyprawy, czyli sól, pieprz i słodką paprykę. Powstałą masę należy dobrze wymieszać i zostawić na jakiś czas w lodówce. Jeżeli powstały sos nam smakuje, można go uznać za gotowy. Jeśli nie, można go uzupełnić o przyprawy w miarę potrzeb

STACJA KEBAB

Otwarte cały tydzień, od poniedziałku do soboty od 10:00 do 22:00 oraz w każdą niedzielę od 12:00 do 22:00

Ostatnie zamówienia z dowozem przyjmujemy godzinę przed zamknięciem lokalu.