Menu Aktualności 22 468 07 68 511 547 745 Kontakt Przepisy Koronawirus
logo

Rosół po egipsku

Zaktualizowano 20 kwietnia 2020 r.
Rosół wszędzie jest podobny, ale różnica robi swoje. Tu zobaczysz jak zrobić rosół po egipsku.

Składniki:

  • dwa/3 nieduże filety z kurczaka
  • półtora lita wody
  • 2 łyżki vegety
  • marchewka
  • pietruszka
  • cebula
  • niewielki kawałek selera
  • pół pora
  • dwa ząbki czosnku
  • pół łyżeczki ostrej papryki
  • pół łyżeczki curry
  • 50 gram makaronu sojowego
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki

Przygotowanie:

Warzywa należy obrać umyć i pokroić, a następnie wrzucić z wyjątkiem pora i czosnku do garnka razem z mięsem w celu ugotowania

Gdy zawartość garnka zostanie doprowadzona do wrzenia, zmniejszamy ogień, zbieramy pianę z powierzchni, a następnie dorzucamy vegetę i ziele

Gdy garnek chwilę postoi na małym ogniu, można dodać poru i czosnku

Potrawa powinna gotować się w ten sposób około 60 minut. Następnie, po upływie tego czasu, wyjmujemy warzywa i mięso, dodajemy soli, pieprzu, curry i papryki, oraz makaron sojowy, który powinien gotować się około 8 minut. Ostatnim krokiem jest dodanie pietruszki oraz ewentualni bazylii.

STACJA KEBAB

Otwarte cały tydzień, od poniedziałku do soboty od 10:00 do 22:00 oraz w każdą niedzielę od 12:00 do 22:00

Ostatnie zamówienia z dowozem przyjmujemy godzinę przed zamknięciem lokalu.