Menu Aktualności 22 468 07 68 511 547 745 Kontakt Przepisy Koronawirus
logo

Rosół po egipsku

Zaktualizowano 4 lutego 2021 r.
Rosół wszędzie jest podobny, ale różnica robi swoje. Tu zobaczysz jak zrobić rosół po egipsku.

Składniki:

  • dwa/3 nieduże filety z kurczaka
  • półtora lita wody
  • 2 łyżki vegety
  • marchewka
  • pietruszka
  • cebula
  • niewielki kawałek selera
  • pół pora
  • dwa ząbki czosnku
  • pół łyżeczki ostrej papryki
  • pół łyżeczki curry
  • 50 gram makaronu sojowego
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki

Przygotowanie:

Warzywa należy obrać umyć i pokroić, a następnie wrzucić z wyjątkiem pora i czosnku do garnka razem z mięsem w celu ugotowania

Gdy zawartość garnka zostanie doprowadzona do wrzenia, zmniejszamy ogień, zbieramy pianę z powierzchni, a następnie dorzucamy vegetę i ziele

Gdy garnek chwilę postoi na małym ogniu, można dodać poru i czosnku

Potrawa powinna gotować się w ten sposób około 60 minut. Następnie, po upływie tego czasu, wyjmujemy warzywa i mięso, dodajemy soli, pieprzu, curry i papryki, oraz makaron sojowy, który powinien gotować się około 8 minut. Ostatnim krokiem jest dodanie pietruszki oraz ewentualni bazylii.

STACJA KEBAB

Otwarte cały tydzień, od poniedziałku do soboty od 10:00 do 22:00 oraz w każdą niedzielę od 12:00 do 22:00

Ostatnie zamówienia z dowozem przyjmujemy godzinę przed zamknięciem lokalu.